tisdag 9 juni 2009

En väldigt händelserik vecka...

Det var längesen vi skrev nu. Hela 9 dagar sen! Men vi har haft fullt upp och det har hänt mycket nu på en vecka. Men vi tar det från början :).....

Lördag den 30 Maj, efter banåkningen i Järpen, var vi på premiären på Storön med Per och Angelica. Linnea var med nån timme innan hemma hos oss och drack, men hon åkte hem när vi gick in på storön för hon skulle upp och jobba dagen efter.

Per, Angelica och Leon var hit förra Fredagen och spelade lite Guitar Hero med oss. Leon var oxå med och spelade på en gitarr, det tyckte han var kul. "Pela pela" sa han hela tiden :)


Måndag 1/6 åkte jag och Hinkas en sista tur på motorcykeln eftersom Hinkas skulle köpa en ny två dagar senare. Och alldeles innan vi skulle hem så KROCKAR vi med en bil!
Det var mitt inne i Sveg så det gick inge fort, ca 30 km/h. Ingen blev skadad och vi lyckades hålla oss kvar på motorcykeln. Vi stötte i benen/knäna lite i sidan på bilen men vi hade ju skinnställ och skydd så det gick bra.
Det blev ingen skada på motorcykeln som tur var, men det blev värre för bilen. Kraschpucken på motorcykeln sticker ut en bit så det var den som hakade i framskärmen i hjulhuset på bilen och drog med sig hela framskärmen och halva stötfångaren på bilen. Huven blev bucklig och lysena small så det blev glasbitar över hela gatan :/
Alla blev lite chockade (3 st i bilen och vi 2) och det kom folk lite överallt ifrån och frågade hur det gick. Vi redde upp det och plockade glas och sen åkte vi raka vägen hem sakta :)
Vi har pratat med försäkringsbolaget och dom ska reda ut vems fel det blir.

Tisdag var syster Cissi och kusin Jannie här och sjöng lite Singstar.

Onsdag åkte Hinkas till Östersund och bytte ut R1:an mot en alldeles ny Honda CBR 600 RR.
Eller det var en -08:a, men den har legat i kartong i ett år så dom byggde ihop den tills Hinkas hämtade den. Motorcykeln var jättefin iaf. Jag har inte åkt med på den än men det blir väl ;)

Han passade även på att köpa nya motorcykelstövlar och en ny snygg hjälm. Han köpte en med ett hjärta bak i nacken som jag kan kolla på när jag åker med honom bakpå sa han. Det var väl gulligt ;)

Torsdagen jobbade jag i Hogdal på demensboendet där. Vi provar att byta arbetsplats med varandra för en dag så man får se hur det är på ett annat ställe, och det var intressant. På kvällen var jag hos Linnea och var med på ett hudvårds"party". En som visade oss 4 massa hudvårdsprodukter medans vi fick prova allt från peeling och hudcreme till foundation och smink. Jag handlade för 1200 kr! Men det var långt ifrån vad värdinnan Linnea handlade för ;)

Fredag 5/6 tog Madde studenten! (Pappas sambos dotter). Så då var man där vid kyrkan med kameran och tog 240 kort totalt under dagen! Pappa och Eva har köpt en ny bil förra veckan oxå som dom pyntade fint dagen till ära som vi åkte i. Dom har byggt nytt tak till bron oxå som syns på kortet med massa ballonger och flaggor. Madde står framför bilen.Efter studenten åt vi smörgåstårta och grädd/jordgubbstårta hos pappa. Riktigt fin och god tårta.

I Lördags var jag och Hinkas på driftingen i Sveg som vi sett fram emot länge. Men vi var inte vanlig publik, utan vi var där och var fotografer för dom som höll i det, Dominoz.se. Micke Tuncer fick följa med oss oxå eftersom han är bra på att fotografera. Vi var där redan halv två och fotade och filmade när förarna tränade innan publiken skulle komma kl 17. Vi fick ha på oss gula västar så vi skulle synas. Vi stod ganska nära bilarna i vissa sladdar, 1-2 meter ifrån ibland. Vi var där och fotade ända till 20:00 ca när det slutade. Då var vi frusna och lite trötta efter att ha knäppt 2400 bilder tillsammans och filmat nån timme :) Vi ska välja ut kort som vi knäppte och skicka iväg som ska få vara med i en biltidning oxå, det ni ;) Vi ska visa några driftingbilder här sen när dom fixats lite, men ni får kolla på oss fotografer så länge ;)
När vi kom hem bytte vi om och började dricka öl och grogg. Tuncer, Erica, Björn, Jessica och Daniel kom strax efter och drack hela natten lång med oss. Vi spelade Guitar Hero och sjöng Singstar ända till kl 3:30 på morgonen! Daniel sov hos oss i gästrummet.

Hinkas, jag och Daniel spelar Guitar Hero med väldig inlevelse ;) Dom andra tyckte det var roligare att sjunga. Det tyckte vi med efter nån timme, för då var det inte så lätt att hitta av gitarrerna och trummorna, Ha ha! ;)
Hela Söndagen spenderades i soffan som ni kanske förstår :) Många drack nog lite för mycket. En somna i soffan och en ramlade i trappen på vägen hem oxå. Men det blir väl så när man dricker av allt möjligt. Vi drack öl, cider, vin, likör, whisky, grogg (monstergrogg).

Annars i veckan så har vi jobbat och pysslat hemma. Kalle har kört hit ca 7 fullastade släpvagnar med ved som vi burit in i kallgaraget till vintern oxå. Kalle har burit flest av dom :) Vårat favoritmatställe har ju öppnat i fredags oxå, Thaivagnen på konsum. Så där har vi ätit 3 gånger nu. Det blir dyrt att handla där så mycket men det är ju så himla gott!!

Också avslutar jag detta, väldigt långa, inlägg med det bästa av allt......Jag har blivit MOSTER!! Min syster Lina fick en liten flicka inatt kl 2:29, i Ö-vik. 3.350 kg och 50 cm lång. Mamma ringde och berättade det imorse. Jag har fått en fin bild på bäbisen oxå, och hon var sååå söt! Sen har jag pratat med Lina två gånger idag och allt var bra med dom alla. Grattis till er igen!! :)

// Millan

3 kommentarer:

  1. Snygg väst du hade på dig Millan, den skulle du ha varje dag så vi ser var du är, Puss din gamla moster, haha fråm mormor/mamma

    SvaraRadera
  2. Snacka om o va lik sin far... Kisa med det vänstra ögat, dricka öl och digga musik..... KRAM // Farsan.

    SvaraRadera
  3. Precis mamma, ja vi syntes då i västarna :)kram!

    Ja jag var väldigt lik dig på det kortet pappa ;) kram!

    SvaraRadera