onsdag 4 maj 2011

Travhäst + kines = katten Sofia!

Idag efter jobbet åkte jag med katten till veterinären i Hede. Det var meningen att hon skulle få operera ögonen för Entropion, men efter undersökningen tyckte dom att vi skulle åka till en ögonspecialist istället. Dom skulle ju ta bort en liten bit av ögonlocken uppe och nere men veterinären tyckte det var ute i kanten av ögonen det rullade in så hon vågade sig inte på det.

Vid undersökningen ville inte riktigt Sofia titta. Så fort veterinären kom så blundade hon ;)
(Hon förstod väl att hon skulle kolla ögonen efter att ha varit hos veterinären i Sveg två gånger sista veckorna och blivit undersökt).
Hon skulle iaf få lite lugnande så Veterinären satte en nål i frambenet på henne medan jag höll i missen. Medan veterinären hämtade medicinen kom nog missen åt nålen som satt i benet så det blev en stor knöl av blod och koksaltlösning på benet och det blev blod på missen och på mina händer. så veterinären tog ut nålen och lindade benet.
Hon fick sticka på andra benet och ge lugnande, och det verkade på några sekunder bara. Sofia blev tung och helt lealös i min famn. Jag tyckte det var lite läskigt, stackars missen :(

Hon fick sen en spruta i armen så hon skulle vakna till. Hon skrek då till och hoppade upp på den andra veterinären som höll i henne. Jag tror den oxå verkade fort :)
Veterinären ringde och fixade så missen fick en tid nästa vecka i Falun på djursjukhuset hos en ögonspecialist. På min enda lediga dag nästa vecka. Och hon kanske måste sova över så jag måste ringa till jobbet och se om man kan få semester en dag. Kul semester, och dubbelt så dyrt kommer det bli oxå :/

Missen är då helt färdig efter dagens veterinärbesök 7 mil bort.
Hon ropade och gnällde HELA vägen dit och tillbaka i bilen. Det var lite frustrerande :/
Så nu ligger hon bara och sover. Har kommit och kelat en sväng och jag har tagit bort dom röda snygga bandagen hon hade på benen :)

Nu är jag ledig i fyra dagar, härligt!
// Millan

1 kommentar:

  1. Stackars Sofia! Vad hon ser ynklig ut på bilden.
    Men det blir väl bra sen när det är gjort.
    Skönt för dej att vara ledig i fyra dagar!
    Var ledig också då...och inte städa hela huset ;o)
    Kram

    SvaraRadera