fredag 18 december 2009

Kallt kallt kallt!

Igår (Onsdag) var det -16 grader här i Sveg, och idag (Torsdag) har det varit -21,5 grader! Det är alldeles för kallt, det är ju.........nästan, så man kan öppna dörren till frysen och värma sig där, haha ;)
Och sista dagarna har det hela tiden snöat och snöat, dm för dm så vi har fått sopat av bilarna och skottat gården hela tiden. Nu räcker det med snö!

Och i Aftonbladet står det att det är snökaos i Stockholm, när det bara kommit någon mm-cm. Samma visa varje år, jag blir så arg. 126 avåkningar i Stockholms län idag. Det är säkert så att det är isigt, blåsigt och slaskigt där, men här kommer det flera dm snö, dom är inte alltid så noga med hur ofta dom plogar, det är en del snö kvar på vägarna och det yr snö och är halt här med. Men här är det ingen kaos inte. Vi anpassar oss efter väglaget.
Det är nog inte snökaos utan förarkaos i Stockholm. Många där kör med sommardäck (fast dom borde veta att det blir vinter varje år), dom ligger i häcken på varann och stressar som dårar........och dom kan nog helt enkelt inte köra bil där nere i Stockholm ;)

Det var många kommentarer, Stockholmare vs Norrlänningar, på Aftonbladet om "snökaoset".
Här är en som skrev det bra: Stockholmare + 1 dm snö = kaos, snudd på jordens undergång och enorma rubriker i media. Norrlänningar + 5 dm snö = Ingen bryr sig, utan sopar av bilen och kör efter plogbilen har passerat.

Precis så är det :)
Gonatt // Millan

3 kommentarer:

  1. jag håller helt med om att det blir kaos i stockholm för ingenting.. men nu, nu är det faktiskt lite berättigat att kalla det kaos. det har snöat nästan en halvmeter på två dagar, och när folket här nere knappt kan stava till vinterdäck..ja, ni fattar..då längtar man till sveg. =)
    hej från anna

    SvaraRadera
  2. Men du har så rätt millan, stämmer nog precis...hihi.
    God Jul och Kram till dej och Hinkas..
    majjan.

    SvaraRadera
  3. Anna, ja många där verkar tro att dom kan köra i samma hastighet som på sommaren, och med samma däck, fast det är halt ;). Men det är nog mest media som förstorar upp det hela.
    God jul på dig med moster Majjan, hälsa familjen, kramar från Millan

    SvaraRadera