fredag 22 januari 2010

Turbobytet i Audin

Så här ser våran Audi ut nu. Den har stått så i Linsell i tre veckor. Jag fick nästan lite panik när jag stod där och tittade på den, kablar, slangar och andra saker överallt. Ett jäkla pussel :/
Men......det är Kalle som har grejjat och donat med den. Lossat på kablar och slangar mm, sänkt ner växellådan och lyft ur motorn, lokaliserat och lossat på turbosarna. Och skickat iväg båda turbosarna på renovering. Det är billigare än att byta till nya och dom går lika bra ändå. Dom ringde därifrån iförrgår och sa att den ena turbon gick att laga men den andra var så trasig så det inte gick. Den hade spruckit i wastegaten (det som styr laddtrycket), så vi skulle få en annan renoverad turbo för 2000 kr till. Alltihop slutar väl på ca 10-12.000 kr ink frakt.

Här är en turbo som Kalle lossade på. Båda 2 var glapp när man kände på axeln.
Dom skulle skicka tillbaka dom nyrenoverade turbona idag eller i början av nästa vecka. Jag hoppas det går bra för Kalle att få tillbaka motorn. alla kablar och allt annat som ska tillbaks på plats. Men det går nog bra, Kalle kan ju allt! Det känns tryggt ;)

// Millan

2 kommentarer:

  1. Men jisses. Stackars lilla Audi. Ser ut som att han varit med om ett världskrig. =)

    SvaraRadera
  2. Ja det gör det verkligen. Men snart är den nog hel och körbar igen.....hoppas vi ;) Kram! /Millan

    SvaraRadera