söndag 16 januari 2011

Home and safe

Efter diverse turer med bilen så är jag nu hemma i Sveg igen, men innan jag kom hit så var Hinkas och jag tvungen att köra audin till Linsell till Kalles all-service AB ;).

Anledningen till det är att igår när vi skulle åka från Huddik till Söderhamn och kolla på bil till Lina så krånglade så klart Audin. Jag startade bilen för att den skulle bli varm, gick in och vänta på Nova, Lina och Saga. Efter ett par minuter kollade jag ut genom hallfönstret och såg att det rykte som bara den under huven på audin. I panik sprang jag ut, ryckte upp dörren och hoppade in i bilen och stängde av den och upptäckte då att det var rökfyllt inne i hela bilen. Öppnade huven och alla dörrar på bilen. Röken försvann ganska fort när jag väl fått upp huven så då ringde jag Hinkas och frågade vad det kunde ha varit. Han hade inte en aning utan jag fick ringa kalle. Han sade att det kan ha varit den dåliga fläktremmen, som stod still så den stod och slirade på den.
Vi lät bilen stå för dagen. Som tur var så fick Lina låna en grannes bil så vi kunde åka och köpa bil till Lina iaf. En ford Escort. Jag körde den lånade bilen hem med Nova och Saga i.

Orolig som jag varit hela helgen startade jag Audin idag igen för att se om Saga och jag skulle ta oss hem, det rykte ganska mycket av den idag också, nu ur avgasröret, tjock vit rök.
Vi provade att köra hemåt ändå. Den blårykte väldigt mycket första milen då stannade vi och fyllde på olja för det var lite för lite såg jag. Sen har det inte rykt något, men då alldeles utanför Huddik blev det glashalt på vägen istället. Och då menar jag verkligen glashalt, Det regnade ju oxå så det blev som en isbana.
Vi körde i ca 50km/h när bilen började glida sidleds fram och tillbaka utan att jag rörde varken broms eller gas. Fick lite panik men styrde upp det bra. Folk hade parkerat bilarna efter snövallen eftersom det i stort sett var omöjligt att ta sig framåt, med fyrhjulsdrift gick det ju rätt bra, men för andra gick det inte lika bra.
I var och varannan svacka stod det lastbilar och bussar som inte tog sig någonstans så det blev bilköer åt bägge håll. Jag och Saga fick stanna flera gånger och vänta i köerna. Man fick köra 30 km/h. I en bilkö innan en djup svacka kom några karlar och tyckte att jag skulle ta täten eftersom jag hade fyrhjulsdrift ;) Så jag gjorde det då och dom hängde på.
Efter nån mil så blev det bättre före igen och trafiken började flyta på. Så det tog lite tid att ta sig hem.
Det verkar IAF inte vara något allvarligt på audin med röken, utan det var troligtvis vevhusventilationen som hade fryst, så sade IAF mekanikern ;)

Jag och Saga har då haft det mysigt i Huddik med Lina och Nova. Vi har kollat på filmer med en värmande brasa bredvid, lekt med Nova, köpt bil med Lina, handlat, ätit, och sovit gott i soffan med den sprakande brasan bredvid.
Magnus och barnen kom hem på Lördag kväll oxå så då såg vi alla på "Fångarna på fortet".
Jag tog inte med någon kamera den här gången så inga bilder.

Nu är jag nyduschad och har ätit lite godis i soffan, trodde att Sofia (katten) skulle bli jätteglad och mysa med mig, men hon är nog lite sur för att jag varit bortrest för hon ligger mest hos Hinkas ändå :(
Imorgon börjar jag jobba kl 07:00, så Hinkas får kliva upp två timmar "för tidigt" och skjutsa mig. Men han skulle passa på att gå på gymmet så det gör kanske inte så mycket ändå.

God natt!
// Millan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar