söndag 18 januari 2009

Renoverade rum

Jag tänkte att vi skulle visa lite av det vi har gjort hittills i huset. Så här kommer lite bilder på vad vi har gjort och vad vi håller på med för närvarande.

Det tog ett tag att mäta och maskera upp allt detta, det ska ju bli rakt också... Tror vi höll på i tre dagar, först upp med renoveringsgips, spackla och slipa... Sedan måla allting vitt. Maskera i sjutioelva timmar och sedan måla hela kalaset blått och riva bort maskeringen. Blev väl en fin fondvägg?

Detta är ett rum som just nu används som lagerlokal... Det ligger kartonger med saker överallt, det mesta i dom kommer att slängas, vill någon ha lite prydnadssaker kika förbi och rota fram nått ;)


Sådär ser vardagsrummet ut just nu, den röda fondväggen är inte riktigt lika skrikigt röd som den ser ut att vara på bilden. Det som fattas innan det är perfekt är: Projektor, filmduk, bygga en ny stereobänk och en härlig fåtölj. Sedan kan man spendera myck... mer tid där...

Sådär, det var nästa rum. Detta är alltså "gillestugan". Här kommer det att bli en bar som jag hade tänkt börja bygga på nu till veckan. Det som redan gjorts här inne är måla taket vitt och satt upp en stenimitationsvägg. Saknas lite lister och sådant som ska upp också.


Här är kallgaraget, visst hade den en härlig orange färg innan?
Nu är det IAF en lite mer neutral gråfärg på väggen, slipper man bli sjösjuk när man går in dit och hämtar ved.

Detta är det senaste rummet som gjorts. Detta är det som det har arbetats på i helgen. Har med farsans hjälp tapetserat och lagt golv. Tur man har farsan som kan tapetsera för jag skulle då inte klara av det. Kanske blev lite mörkt kort men det kommer att komma fler bilder på detta när det är helt klart, ska beställa lite takplattor imorgon. Sedan är det bara att börja inreda. Tanken är väl att detta så småningom ska bli en barnkammare men fram tills dess så får det vara bibliotek eller nått, sitta där inne och läsa och må allmänt gött.

Neh, nu ska jag duscha av mig lite spån som for omkring när farsan sågade golvbrädor.


//Hinkas

2 kommentarer:

  1. Hejsan Camilla och Hinkas! Va ni donar och grejar, det ser ut att bli kanonmysigt. Kommer och inspekterar till helgen, kollar vad ni har grort sen sist vi var där..
    Ha de bra!
    Kram majjan och Danne....

    SvaraRadera
  2. Ja gör det majjan o danne. vi har inte satt upp ljusnätet än som vi fick av er, men vi ska. det var jättefint! vet bara inte var vi ska ha det än :) Kramar från camilla o Hinkas

    SvaraRadera