lördag 7 februari 2009

Nässelutslag

Ja, så här hemsk ser jag ut idag. Hela kroppen i nässelutslag. Jag har haft det sen annandagjul nu. Iaf lite varje dag. En del dagar är det jättemycket, som idag. Men oftast är det lite mindre, och då är det bara på armarna och benen.
Dom försvinner på eftermiddagen/kvällen. Men nästa morgon är dom där igen. Dom kommer av värmen när man ligger under täcket på natten, och ja, jag måste ha täcke (fryslort), så jag har utslagen när jag vaknar :/

Jag vet att jag får jättemycket utslag om jag dricker öl och rödvin tex. Det är väl massa färgämnen mm som jag inte tål. Så det är ju bra att undvika, men det är inte alltid så lätt ;) Jag såg ut som på bilden sist jag drack det men igår hade jag faktiskt inte druckit en droppe alkohol!

Jag hade så här förra hösten och vintern oxå i nån månad sen försvann dom helt på våren. Innan dess har jag aldrig haft några utslag. Jag har ju astma och allergi så det har väl nått med det att göra. Jag har varit till doktorn flera gånger för det här, men dom säger att en del ser ut så hela tiden i hela sitt liv. Tack, det hjälpte ju mig! Men dom säger att man bara kan ta kortisondoser och allergitabletter och vänta och se när dom försvinner. Dom försvinner nog snart när solen börjar visa sig mer. Den hjälper faktiskt. Men inte solarium.
Jag börjar känna mig sjuk nu, ont i halsen och känner mig lite febrig, så immunförsvaret är väl sämre än vanligt, så det är nog därför jag har så mycket utslag idag. Men jag har tagit en kalldusch (det kan lindra lite), smörjt in hela kroppen med Locoid salva (kortison), tagit några allergitabletter (det hjälper) och tagit en dos betapred (kortison). 10 tabletter man löser upp i vatten. Så dom börjar försvinna nu.
Jag glömde säga att utslagen klias nå så in i helsike! och bränner lite. Och en del av dom är svullen så dom känns som stora knölar. Speciellt dom på benen. Usch!
Så jag vaknade kl 7 imorse av att jag låg och kliade smalbenen så jag nästan fick sår ;)
Och man ser ju förjäklig ut oxå med alla röda stora utslag. Fy faan för utslag!

(Mina lår är inte så stora som det ser ut faktiskt. Det är en konstig vinkel bara)

// Millan

30 kommentarer:

  1. men jisses. Ajajaja. Stackars dig. Hoppas det inte gör riktigt lika ont som det sur ut. kram

    SvaraRadera
  2. Har du drukit öl nu igen... Kramar Kollegorna på jobbet:)

    SvaraRadera
  3. Haha, nä, jag har faktiskt inte druckit nå öl, eller vin ;) men det är väl för att jag är lite sjuk och frusen. Hade väl täcket över hela mig så det blev varmt.

    Ja pernilla, det ser hemskt ut, det gör inte ont men det klias jättemycket :(
    // Millan

    SvaraRadera
  4. Sitter och googlar, jag känner igen mig minst sagt, jag ser OFTA ut precis som du fast mina är i regel större fläckar, ju större desto mindre kli, mer bränn och ont känsla, har haft detta KRONISKT i 1,5 år är så spyless, nu sitter jag här och det spränger i skallen och jag fryser knölig skalle och nacke, mm mm...Verkar ha den fysikaliska formen, får av tryck av kläder framförallt, men värme verkar också påverka/förvärra. Så less på kortisonet men antihistamin hjälper inte, försöker vägra kortisonet så länge jag kan denna gången.
    Hoppas du fått/får ordning på dina, har du några tips på något som kan trolla bort skiten så hör av dig.
    Hälsningar/ Nässel-Mia

    chia_mia@hotmail.com

    SvaraRadera
  5. Hej..Stackars dej, :( känner också igen mig,får dock inte så illa som dig,men jag får mest i ansikte bak öronen,hela ryggen,och bröst och mage och det kliar inte på mig mer än på ryggen,annars är det mer än brännande känsla.
    Fick in i går till vårdcentralen för att få kortison och allergi test och nu ska jag genomgå ett pricktest, för nu är jag så trött på att se ut så här, jag blir ju rädd också.. man vet ju inte riktigt vad det är ma är allergisk mot det,så jag hoppas att dom hittar något!
    Vore gott att veta vad man ska försöka undvika.!
    Jag undrar om den här salvan som du använder är bra?kyler den eller vad gör den? Har dina bevär blivit något bättre?
    Mvh/Niina

    SvaraRadera
  6. Känner igen mig med. Mina har jag haft i snart en vecka.. Badar ni mycket? För jag tror att mina beror på det? igår kliade jag sönder hela mina armar...
    Ngt som verkar funka, eller lindra något ynka litet iaf.. är att man blöter t ex. armen med vatten och sen tar på salt och gnuggar med...
    Alla former av kyla är bra..
    Men för mig blir det nästan värre om jag är i vatten... eller ja, det lindrar först och blir värre sen.

    MVH Nina

    Janina_jonsson89@hotmail.com

    SvaraRadera
  7. Lider verkligen med dig, det ser hemskt ut faktiskt :( Jag har också nässelfeber/nässelutslag, och jag fick det också nu för några dagar sen tack vare att jag vill ligga under ett varmt täcke. Hoppas det lugnar ner sig!

    SvaraRadera
  8. Ett tips bara. Min utgångspunkt är att inte behandla symptom bara. Äta kortison hela livet, hur bra är det? Det går ju dessutom bara bort tillfälligt. Börja djupandas och gör yoga. Få tag i startpaket 1 i medicinskyoga och gör det passeet för att balansera ditt hjärta. Låter konstigt men när du balanserar hjärtat och känner dig trygg och släpper ut en massa skräp påverkar det din hud. Prova:)

    SvaraRadera
  9. För 11 år sedan, då jag var 16 år, skulle börja gymnasiet så fick jag detta. Känner igen mig på dina bilder, var hos specialistläkare flera gånger, fick prova massa preparat, ingenting hjälpte. Pågick i 3 år, från en dag till den andre så slutade det, fick lite på armarna och lite på låren sen försvann det helt. Riktigt glad var jag då, nu igår 11 år senare kom detta tillbaka. Hoppas verkligen det inte ska hålla på i lika lång tid igen, det är ett h*vete, det kliar så förbaskat och känns som alla tittar på en, stora röda 'klumpar' på armar, hals, etc. Jag reagerade på allt, värme, köld, etc, ingen gemensam nämnare. Stress kom de nästan fram till, enda jag kan tänka mig idag är stress, det har varit så sjukt mycket på senaste och stress är min enda förklaring idag. Nåja, ha de gött. Googla in hit och tänkte skriva av mig lite...ciao!

    /Mvh Tobias

    SvaraRadera
  10. Hej!
    jag har ett liknade problem, men mina försninner inte på samma sätt, jag får nästan mer. jag har varit på sjukhuset och en hudläkare har kollat på de, och han sa att de kunde vara psoriasis! Ville bara tipsa alla med liknade besvär om att de kunde va de. Med hjälp av läkare så kan man få de bekräftat och få råd och tips hur man kan göra.

    /Mvh jasmine

    SvaraRadera
  11. googlar o googlar och javisst, det är såhär jag ser ut nu sedan i går morse. kliar och "bränner" och ser för jävligt ut. Näsöppningen är dessutom röd o svullen - vet inte om jag har nåt annat också där? Herpes?

    SvaraRadera
  12. Känner igen mig i dina utslag. Jag har haft mina sedan maj. Fått kortisonkrämer. De hjälper visserligen, men vill juh inte hålla på och ta dom hela tiden.
    Hur har det gått för dig? Har det försvunnit nu?

    SvaraRadera
  13. Jag har precis sådana utslag, jag lider av psoriasis. Huden är hela tiden röd och irriterad. När jag äter dåligt i en vecka så drabbas jag av eksem. Precis som i ditt fall så får jag eksem om jag tar alkohol. Jag är allergisk mot husdjur som katt, hund och häst. Kanske är det ditt problem. Känns äkligt att vakna varje morgon och frysa under sitt täcke.

    SvaraRadera
  14. Hej på dig.

    Jaha, efter en lång tids googlande ser jag bilden på din rygg och ser för första gången något som ser ut som det jag har. (Fy tusan vilka hemska bilder på hudsjukdomar det finns ute på nätet, stackars stackars stackars dem :( ) Nässelutslag alltså.. Hmm i ansiktet har jag aldrig fått något men på alla andra ställen.
    Ska googla vidare nu när jag väl har hittat ett spår. Tack för att du skrev om det här, och tack också alla ni andra som kommenterat,
    B.

    SvaraRadera
  15. Jag skriver tll dig av ren frustration... för att jag hoppas på att ngt har hjälpt dig som även kanske kan hjälpa mig. För inte faan får man ngn hjälp frå sjukvården...

    Jag har samma problem om dig, över hela kroppen, fläskläpp o igensvullna ögon, när det kommer på fötter och vader värker det så jag knappt kan gå känns som om ngn häller varmvatten på en. Ofta 38-39 graders feber.

    Det började för 1 år sedan exakt, då jag tog vaccination mot hepatit A-B, läkarna tror att jag fått det pga genetiska skäl (min mamma hade det när hon var 17år) men att vaccinationen drog igång det.

    Jag har vart hos allergi och gjort pricktest, men frågan är om det visade rätt resultat då jag åt antihistaminer (4aerius + 4 tavegyl om dagen). Går på hudmottagningen nu, känns som att dom tagit alla tester dom kan.(enligt dom)
    Det enda som hjälper är kotison o det får jag inte äta längre (inte bra för kroppen samt högt socker då jag även ha diabetes).

    Man försöker forska/googla så mkt man kan för at bli hjälpt hitade ngt som hette quickes ödem (utslag ofta på mun o ögon, ofta genetiskt). Sa detta till min nya läkare, och hennes svar va- Ja ha har du i ansiktet oxå...Men det kan det nog inte vara för den typen är älldigt svårbehandlad...No SHIT! Man undrar om dom lyssnar/ läser journalerna... så nu har dom tagit ett test som jag ska få svar på om några dagar.


    Hoppas på at dina utslag försvunnit, och på ett bra svar som även kan hjälpa mig. Hälsningar// Tessan

    SvaraRadera
  16. Har samma problem och har haft sen 2003...inte kommit fram vad det är...
    Fast i mitt ingår också känselbortfall...
    Jag ser lite ut som "ringaren i notre dame"
    vad det kommer ifrån vet jag knappt...ibland värme och kyla växlingar, ibland vind, ibland sol, ibland av vatten, ibland av ansträgning, ibland av tryck och åtsittande kläder...jag kan hålla på i evigheter...men som sagt...inte fått hjälp precis med det...Hoppas du får...

    SvaraRadera
  17. Här är en till som har liknande symptom. Blir röd på ögonlocken och på halsen, det kliar mycket och läpparna är röda uttorkade och kliar. Tror att jag inte kan äta fisk längre men är absolut inte säker. Detta har hållt på sen i februari, har aldrig varit med om liknande förut. Är allergisk mot pälsdjur som katt mm. En del tror att det kan vara en reaktion sen jag tog vaccin mot svininfluensan. Vissa dagar har jag alltså vaknat av att ansiktet är helt svullet och känns då som om det håller på att brinna upp. Detta håller på att göra mig tokig. Har inte tänkt på att det skulle kunna vara rödvin, kan vara det. För igår kväll drack jag 2 glas och även idag. När jag tränar och blir svettig blir det också värre. Oh vad jag är trött på detta./Marianna

    SvaraRadera
  18. Hej på er alla, första gången jag fick dessa var när jag åt utländska jordgubbar, fick höra att de hade tillsatt tillsatsämnen så att de skulle hållas fräscha../ Idag åt jag inlagd sill inlagd sill och det började klia först i huvudet + att det kom en massa "böldliknande" saker över hela huvudet, sen började det komma utslag på armarna, ansiktet och halsen, när jag såg på innehållsteckningen så såg jag att de hade tillsatt E211 ex på sida att läsa (man kan bara googla på E211 så kommer en massa saker fram... men, skall man tro på allt? http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=27697, om ni är intresserade så gå in och läs...

    SvaraRadera
  19. Åhhhh så bra att jag sökte på nätet o hittade detta. Precis så som översta bilden från sidan har jag det :-(( Kliar så jag håller på att bli tokig o på hud säger de bara att ät antihistamin så blir det bättre. Ingen av de tabletterna har hjälpt som jag fått utskrivet. Däremot Betapreden hjälper tillfälligt men jag svullnar upp o känner mig som en jäkla padda av dem (en av biverkningarna tyvärr) så de får jag inte ta för mkt av heller.. Såå skönt (förlåt för jag vet vilket helvete det är) o hitta detta med ngn som har samma. Jag har inte satt det i samband med vin innan o nu är det vatten som gäller hädanefter när det är middagar eller dylikt. Hoppas det hjälper för jag mår skitdåligt o vill inte visa mig ngn stans. Känner mig äcklig och hemsk just nu. // Karolina

    SvaraRadera
  20. Hej alla drabbade och sökande efter bot! Jag tror jag har en sak som kan hjälpa dom flesta av er som fått sånt här skit på kroppen, vilket jag också får/fått till och från. det var många år sedan nu men det är tillbaka igen och den här gången tänker jag göra något åt det. Skippa alla medeciner och (skit) som doktorerna ger er. OM dom hjälper över huvudtaget så är det ju bara att dölja problemet bakom en medecin! Jag har precis som ni flesta här fått dom där utslagen. Knölar i huvudet, stora "bölder" över rygg mage armar och var dom nu kan tänkas dyka upp är alltid en överraskning. Har i alla fall två bekanta med liknande problem och dom har börjat äta MSM,Magnesium och kolodialt silver! finns att läsa om på nätet! Snabbt kan jag berätta att det är sånt vi får i oss för lite av i våran vanliga kost, och med alla tvättmedlel och matkoncerveringar vi får i oss varje dag så är det inte konstigt att kroppen reagerar! Hur som helst, dessa tre produkter hjälpte mina vänner på en gång. Dom vart båda av med sina allergier =) den ena provade hålla upp att äta produkterna under en tid. Och då kom besvären tillbaka! Så det låter ju som om det är något vi behöver äta för att få bukt med vårat stora organ HUDEN! =) Lycka till!

    SvaraRadera
  21. Oj, det är många som skrivit kommentarer här om utslagen. Roligt att ni skriver och delar med er av era upplevelser av utslagen. Intressant att läsa :)
    Jag har faktiskt inte haft några utslag alls på jättelänge. Säkert ett år eller nått sånt, och det är så skönt att slippa dom, peppar peppar. Får se om man får stå ut med dom något mer framöver. Men jag vet ju att dom försvinner efter ett tag. Jag lider med alla er som har utslagen kvar till och från. Det är hemskt.
    Men det som hjälpte mig dom gånger jag hade utslag är ju allergitabletter, betapred (kortisontabletter), kalldusch och smörja in sig med starkare kortisonsalva (Locoid) som jag fick utskrivet på recept.
    Och att undvika värme (bad, tjockt täcke, mycket kläder på), öl, rödvin och annat med färgämnen i.

    Hoppas ni oxå blir av med era utslag nån gång framöver.
    // Millan

    SvaraRadera
  22. Kommenterar ett gammalt inlägg :) Jag hade samma i 20-årsåldern. Det kom hastigt och det brände på mage, lår, rygg och armar vad jag kan komma ihåg. Jag höll på att bli knäpp. Jag tror jag vet vad det var i mitt fall. Jag var student och urless på att laga mat och slarvade med maten och åt start musli morgon, middag och kväll. När jag slutade med det så försvann besvären. Har inte ätit Start sedan dess.

    SvaraRadera
  23. Det var ju bra att du hittade orsaken till dina utslag. Jag har inte haft utslag på läänge nu :) / Millan

    SvaraRadera
  24. Skönt att se att man inte är ensam om detta nässelutslags-gissel!! Jag har haft det nu konstant utan avbrott i tre månader. Armar, ansikte,bröstkorg och övre delen av ryggen. Utslagen är mkt aktiva och sprider sig ff! Värst är det på em/kväll/natt då attackerna/skoven kommer. Håller på att bli galen....Ingen medicin verkar hjälpa varken homeopatens eller läkarens. Men...ska nu prova både MSM (svavelpulver) och KS (kollodialt silver) eftersom jag hört att en del har blivit hjälpta av dessa medel.HÅLL TUMMARNA för mig!!

    SvaraRadera
  25. Någon som vet proportionerna med MSM och kolloidalt silver? Vill GÄRNA ha svar från någon som prövat och vet!!! Tusen tack på förhand!

    SvaraRadera
  26. Jag har likadana utslag, har googlat mig fram till histaminintolerans.

    SvaraRadera
  27. Jag heter Rebecca och det har varit 2 månader sedan dr. Iyabiye räddade mig från kronisk hepatit b. Jag lider av den sjukdomen under lång tid, min mage var svullen och jag hade smärta över hela kroppen. Jag ringde honom och han gav mig medicinen och efter att jag tog medicinen fick jag det bra. Jag är här för att tacka honom och låt folk veta att hepatit kan botas. Kontakta honom på: iyabiyehealinghome@gmail.com Ring / whtsapp: +2348072229413

    SvaraRadera
  28. Är du ännu aktiv här? Behöver hjälp... har massa utslag och blir galen!

    Isf maila mig på s_ulvar@hotmail.com

    SvaraRadera
  29. Hej, sökte på google angående stressutslag. Har haft en skräck att duscha då utslagen blommar upp då, svider och kliar. Smetat med cortisol. Problemet är då hudförtunning och kroppssvamp. Fick ett tips från en mamma vars dotter haft liknande. Tipset är att köpa schampo mot mjäll tex Fungoral. Tvåla in hela kroppen, sitta på badkarskanten och frysa i nån kvart. Det hjälpte faktiskt.

    mattias.polsa@gmail.com

    SvaraRadera
  30. Jag har sa problem me utslagen
    Väldigt tråkigt

    SvaraRadera